Η ιστορία ενός "τζιριτζάντζουλα"

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα μας!

Είμαι η Μαρία και έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Σχέδιο Μόδας. Βέβαια, εκτός από Αρχιτέκτονας, έχω απασχοληθεί επαγγελματικά μεταξύ άλλων και ως Γραφίστρια, Ενδυματολόγος παιδικών παραστάσεων, Σχεδιάστρια κοστουμιών, Δασκάλα σε μαθητές Δημοτικού και Λυκείου, καθώς και Αεροσυνοδός... Όλα αυτά τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, έτσι; Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι να βλέπω τις εκφράσεις των ανθρώπων όταν εκπλήσσονται ευχάριστα.

Ως σχεδιάστρια, το πρώτο μου εργαστήριο ήταν ένα υπόγειο μιας πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη χωρίς φυσικό φωτισμό. Ξεκίνησα σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας παιδικές στολές για σχολικές παραστάσεις, αλλά σύντομα ήρθε στο δρόμο μου το γυναικείο ρούχο. Η πρώτη μου πελάτισσα  ήρθε σε μένα ζητώντας μου να της σχεδιάσω και να της κατασκευάσω το νυφικό της φόρεμα. Αυτό ήταν πραγματική πρόκληση για μένα! Ξεκίνησα να δουλεύω πάνω στην οργάνωση και το styling εκδηλώσεων προσεγγίζοντας κάθε εκδήλωση ξεχωριστά χωρίς να στοκάρω προϊόντα. Ήθελα να κρατήσω το σχεδιαστικό κομμάτι, όπου αντιμετωπίζεις κάθε εκδήλωση ως διαφορετικό project. Έτσι, έφτιαξα το brand MAROO από το όνομα της προγιαγιάς μου -που περήφανα κληρονόμησα κι εγώ- και σύντομα μετακόμισα σε ένα πιο ευρύχωρο και φωτεινότερο χώρο, όπου καλλιέργησα και ανέπτυξα την αγάπη μου για καθετί χειροποίητο. Και όταν λέω χειροποίητο εννοώ καθετί που χρειάζεται να πάρεις βελόνα και κλωστή για να ράψεις με τα χέρια σου. Αυτό λίγοι το αντιλαμβάνονται, αλλά εμένα αυτό το "κρυφά ξεχωριστό" με μαγεύει ακόμη και τώρα γιατί πίσω από κάθε τέτοιο έργο κρύβεται μια ιστορία με αρκετές ώρες δουλειάς και ποικίλες σκέψεις και συναισθήματα. Είναι η διαδικασία και όλη αυτή η διαδρομή που κάνεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις και οι αποφάσεις που παίρνεις, μέχρι να δεις την ευχάριστη έκπληξη στο πρόσωπο του πελάτη σου.

Με τον ερχομό του παιδιού μας, το 2016 δημιουργήσαμε το παιδικό brand MAROODAKI, προσθέτοντας στη δραστηριότητά μας το βρεφικό και παιδικό δώρο, όπου εκεί μπορώ να σχεδιάσω χωρίς καλούπια και περιορισμούς, με χρώματα, με υφές και με μοτίβα, με μινιμαλισμό, με απλά σχήματα και γεωμετρία...γιατί έτσι είναι τα παιδιά: έχουν καθαρό βλέμμα όπως είναι τα καθαρά σχήματα, χαρούμενη διάθεση όπως είναι τα χρώματα, περιέργεια εξερεύνησης όπως είναι οι διάφορες υφές και απρόβλεπτες αντιδράσεις όπως είναι τα ξεχωριστά μοτίβα.  Τα παιδιά είναι η έμπνευση μας στο MAROODAKI. Μια λέξη, μια ζωγραφιά, ένα τραγούδι, ένα λουλούδι, μια φωτογραφία, ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα, ένα παραμύθι, μια οικογένεια στο δρόμο, μια παιδική ατάκα, όλα αυτά αποτελούν πηγές έμπνευσης. Είναι υπέροχο το πόσο όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν μέσα από την παρατήρηση της παιδικής καθημερινότητας και ακόμα πιο ενδιαφέρον όταν αυτή την έμπνευση την ενσωματώνεις και σε αντικείμενα ενηλίκων. Είναι σαν να μεταφέρεις λίγη από την παιδική χρυσόσκονη στη ζωή των μεγάλων. Αλλάζεις ψυχολογία, ξεφεύγεις από τη μιζέρια της ρουτίνας, χρωματίζεις την καθημερινότητά σου και ανακαλύπτεις πάλι τον παιδικό σου αυθορμητισμό. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος μας στο MAROODAKI. Φτιάχνουμε όμορφα και πρωτότυπα δώρα για μικρά αλλά και για μεγαλύτερα παιδιά, αγαπάμε και προωθούμε το χειροποίητο (αυτό που έχει χρόνο από πίσω του), επιμένουμε κατά βάση στο να μη στοκάρουμε, δουλεύουμε κατόπιν παραγγελιών και προσπαθούμε διαρκώς να να καταφέρουμε να εισπράξουμε αυτή τη μοναδική έκφραση που έχει ο καθένας μας όταν εκπλήσσεται ευχάριστα.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε ανοίξει έναν ιδιαίτερο χώρο δημιουργίας στην πολύ όμορφη συνοικία των Πετραλώνων, κάτω από τον υπέροχο λόφο του Φιλοπάππου. Πρόκειται για ένα ατελιέ ιδεών -όπως το ονομάζω- όπου δουλεύω, σχεδιάζω, συζητάω με πελάτες, ονειρεύομαι, κατασκευάζω, ράβω, κεντάω, στα μεγάλα μου κέφια τραγουδάω ... ε και καμιά φορά πάω μόνο για καφέ για να αδειάσω το κεφάλι μου και να συντονίσω τις σκέψεις μου. Είναι ένα μικρό δημιουργικό studio, πολύ γουστόζικο, έχει γίνει με πολλή αγάπη, με μεράκι, με προσωπική δουλειά, με κόπο, βηματάκι - βηματάκι, αλλά όλα μέσα θυμίζουν Μαρία και όποιος με ξέρει το καταλαβαίνει αμέσως. Χαίρομαι να βρίσκομαι εκεί, δουλεύω με άλλη ψυχολογία και σίγουρα ήταν και κάτι που χρειαζόταν να γίνει. Είμαι πάντα ανοιχτή σε φρέσκες ιδέες, νέες προτάσεις και διαφορετικές εμπειρίες, γιατί όπως υποδηλώνει και το παρατσούκλι μου "τζιριτζάντζουλας", μ αρέσει να ψάχνω, να προσπαθώ, να πετυχαίνω κι ακόμη κι όταν αποτυγχάνω ξεκινάω απ΄την αρχή και προσπαθώ ξανά και ξανά.

Ελπίζουμε να απολαύσετε τη σελίδα μας. Για οτιδήποτε είμαστε στη διάθεσή σας.

Φιλικά

Μαρία